Dag 3, Bergen på egenhånd.

Denne dagen har ikke vært sykehusrelatert i det hele tatt. Det er en helt fri dag før jeg i morgen skal møte på avdeling og begynne første cellegift runde.

Jeg har ikke sovet veldig godt i natt. Etter at cvk ble satt så var armen dritvond og det var veldig ømt å prøve å bruke den. Det føltes ut som om armen var i spenn og at jeg konstant spente musklene. Og når fornuften sveiper innom hjernen og forteller deg at det er et bittelite inngrep dette også, og greia er faktisk sydd fast i huden din og du har et stort, gjennomsiktig plaster over.. Så forstår jeg også at det ikke er rart den var øm.. ei heller ikke at armen føltes rar etter at bedøvelsen var på vei ut og nervene kom til live igjen 😛 Men god å sove med var den ikke. Jeg er jo en mageperson. Å forsøke å sove på magen med denne greia ned i pute eller madrass var ikke helt godt. Jeg har derimot fått et tips av mitt kjære søskenbarn Tone (som også ved noen tilfeller har fått denne flotte cvk satt inn) om å be om flere puter. Da kan jeg bygge opp og ha noe å “holde rundt” så armen kommer i en bedre stilling. Så det skal jeg prøve på i natt, hvis jeg gidder gå opp til resepsjonen på hotellet igjen.
Selv om jeg ikke sov veldig godt så lå jeg passe lenge, akkurat lenge nok til å fortsatt rekk frokosten på hotellet. Det er egentlig litt viktig vettu, for det er jo for meg gratis måltider 😉 Sykehuset betaler jo, da spiser jeg like godt hotellmaten i stedet for å gå å kjøpe noe som er dritdyrt et annet sted 🙂  (gjerrigknark som lever litt på skattepengene nå altså).

                         
 

Jeg har også helt på egenhånd funnet ut av bussruter, tider og alt annet i dag så jeg kom med ned til selve bykjernen! Måtte selvfølgelig bruke gulesider sitt kart for å forstå hvor jeg var i forhold til byen, før jeg søkte opp bussruter og skjønte hvilken retning jeg skulle ta. Det hadde vært kjipt å gå målbevisst inn på en buss og havne i totalt feil retning (der er stor forskjell på nord og sør, men jeg eier ikke et snev av retningssans). Etter å egentlig sett litt på dette kollektivopplegget så syntes jeg jo at det var latterlig enkelt selvfølgelig ( etter å ha i en halvtime orientert meg på et kart via internett). Det var bare å vandre fra hotellet, mot sykehuset, forbi kirkegården, finne bilveien og en vei over. For et sted borti der skulle det være en busstopp. Den fant jeg også. På veien til denne busstoppen klarte jeg også å forvirre noen turister som forsøkte å finne Ulriken. Jeg pekte jo i totalt feil retning, de skulle selvfølgelig ha gått samme retning som meg, men det kunne ikke jeg vite siden det var første gangen jeg gikk der.

Å kjøre buss i ukjente byer er jo en opplevelse i seg selv. Bare det å prøve å ikke se ut som en bygdetulling som er turist er en ting, den andre er jo å få se alle flotte byggene, villaene, hagene, veiene og menneskene på veien. Jeg prøver mitt beste på å se ut som en person som vet hvor jeg skal, later som jeg er kjent i området og har gjerne musikk på ørene for å se litt arrogant ut. Det fungerer sånn halvveis. Dette imaget faller av når jeg endelig kommer ned til Bryggen og tar like mye bilder som alle andre turister som er der. Jeg har ikke lenger musikk på ørene, for jeg vil jo høre byen også. Jeg virrer rundt og titter på gamle bygninger, båter, alle fiskebodene, folkene og fjellene (det kommer bilder av dette altså). Det er jo så utrolig mye å se på her! Det er museer, forskjellige gamle bygninger, gallerier, skulpturer, butikker, souvirnir butikker, utallige bode med kortreist mat fra både sjøen og innlandet, det er økologisk, det er bær, det er spekemat, det er jækla store levende krabber og hummer og annet godt som er dødt (tror jeg)- ferskt er det i alle fall.

                    
 

Å vandre på Bryggen var jo et eventyr. Jeg trodde jo selve begivenheten var fasaden, den som man ser på bilder og kort fra Bergen, men det er jo det som ligger bak som er spennende. Man går inn i mellom disse husene, det ligger butikker, gallerier og annet rart i snirkelgatene imellom, under, bak, denne flotte fasaden! Noe så spennende! Etter å ha snirklet meg rundt så kjenner jeg lukten av noe nybakt også. Jeg er jo glad i bakevarer så jeg følger lukten til et lite bakeri som har masse godt å tilby, men jeg er ikke kjempe sulten så ender med å kjøpe en rosinbolle ( den var verdt de 25 kronene den ene bollen kostet altså!).

                                                                              
 

Videre ser man jo at det er en festning og slikt her. Det er jo alltids spennende. Heldigvis for meg var det andre ting som skjedde også på vei mot denne festningen. Middelalder/viking greier og utstilling av gamle militærbiler. Utrolig gøy å få med seg hvordan de brukte katapult og kuler, bueskyting og forløpern til gevær ( noe krutt greier som smalt noe forferdelig. Det forklarer forøvring hva jeg hørte i går som jeg ikke forstod hva var, lyden bærer langt!). Det var mer av disse vikinggreiene inne i festningen, men da måtte man betale og det gadd jeg ikke. Jeg var egentlig der for å se bare på festningen ( som i seg selv er gratis å se på), men siden de hadde et opplegg gående der nå så var det betaling for å komme inn. Den opplevelsen overlot jeg til de utenlandske turistene.

                              
             

Jeg var også innom en liten butikk som solgte og viste frem ulike steintyper ( dette synes jo jeg er spennende, vi har jo fryktelig mye gråstein på glass hjemme, og litt annen stein stjålet fra bjørneparken i Flå). Det er jo utrolig fascinerende hva som befinner seg i fjellene våre da! Så utrolig mange forskjellige typer stein, forskjellige utseender og forskjellige kjemiske reaksjoner som gjør at de endrer farge ( ja nå er vi over på kjedelig sær her, men hallo, de gliter eller er gjennomsiktige, eller er grønne, gule, lilla, rosa, eller ser ut som gull!). Jeg hadde aller mest lyst til å kjøpe litt av alt, men det kan jeg jo ikke. Det ville vært slemt ovenfor guttunga mine. De ville jo gått amokk i denne butikken. Antageligvis fått sjokk over at det fantes så mye forskjellig stein ( siden de har fylt glass på glass med ulike størrelser av gråstein, og tidvis litt hvite steiner). Så jeg kjøpte meg to flasker med sølvflak og gullflak i noe flytende greier ( sikkert vann) og to steiner. Ene kalles for citrat og andre måtte være en ametyst. Jeg har alltid hatt lyst på en ametyst ( de hadde store steiner og, men jeg kjøpte bare en liten bit, så får jeg heller kjøpe stor senere). Jeg måtte da selvfølgelig sjekke opp litt om disse steinene da.

      

I følge wikipedia er Citrin en gul/brun kvarts. Den er allment benyttet som diamant i fasettslipt form og den mest verdifulle kvartsperlen som brukes i smykker. Nesten alle citrinstener er varmebehandlet ametyst ( whaaat? ) Naturlig citring er i lyse fargetoner, mens varmebehandlet er mørkere. Citrin kan og være laget av varmebehandlet røykkvarts. Steinen danner sin farge i nærheten av vulkaner som gir varme ( resten kan leses her : https://no.wikipedia.org/wiki/Citrin ).  I følge en annen nettside ( som da angår krystallhealing) sies det at steinen kan bæres om kvelden for å fjerne frykt, hindre mareritt og sikre en god natts søvn ( jeg bør altså ha den nå). Den er også en stein som fremmer positive innvirkninger på familie, vennskap og forretninger ( les gjerne mer her: http://www.larsrolle.net/Steinbeskrivelser/citrin.htm )

Når det kommer til Ametyst står det at det er en lilla variant av kvarts som inneholder jern og titan som gir den lilla fargen. Ametyst er lykkesteinen for februar måned ( sikkert derfor jeg føler meg tiltrukket av den da, det er jo min bursdagsmåned… ja.. hele måneden 😛 ). https://no.wikipedia.org/wiki/Ametyst .
Når det kommer til krystallhealing igjen da, sies det at ametyst gir ro, rensing og forvandling, fremmer åndelig bevissthet og tilfredshet, god ved søvnløshet og absorberer negativ energi ( les mer : http://www.larsrolle.net/Steinbeskrivelser/ametyst.htm ).

Og siden jeg ikke får gått ut eller smakt på alt jeg skulle ønske noen dager fremover, ble det en irish coffee på meg! på Jacks country saloon! 😀

       

 

Jeg rakk forresten tilbake til hotellet akkurat i tide til å rekke gratismiddagen min 🙂

 

 

Andre bilder og filmklipp kommer på instagram @lillekrisa

(ps, fy flate å lang tid det tar å skrive et innlegg, det tar lengst tid å legge inn bilder siden jeg må legge inn ett og ett….kan legge inn flere samtidig, men da kræsjer alt og jeg må begynne på nytt.. og det er ikke siden sin feil, det er pc som ikke er enig med flash)

 

 

#bergen #bryggen #viking #middelalder #militærbiler #gammelarkitektur #båter #vestlandet #levendemat #ferskmat #kortreistmat #reiseralene #alenepåtur #fantfrem #detregneralltidlittibergen #turist #lat #hotell #haukeland #steiner #ametyst #citrin #gull #sølv

4 kommentarer
  1. Heisann!
   Dette var hyggelig lesning. Så gøy at du klarer å kose deg litt i nydelige Bergen også! 🙂
   Heier på deg, og ønsker deg masse lykke til! :*
   Klem, Anja

  2. Lise: Gode Lise! 🙂 Takk så mye. Jeg føler meg ikke alltid så tøff ( men hvem gjør vel det :P). Som mange ganger ellers går man igjennom hele følelsesskalaen på forhånd også. Det er jo så mye ukjent og mye man ikke har kontroll over.. men når man får fordøyd det og tenker at det kan være hardt (fysisk særlig) i disse ukene, så er det positivt at det er for en kort tid 🙂 <3
   Klem 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg