Dag 9, Stamceller og “gjenfødsel”

Etter å ha vært nervøs som fy siden klokken åtte i morgen, og påfølgende kvalme av både nervøsiteten og det som henger igjen av cellegift, så tikket klokken fort mot ti. Fra klokken åtte var det blodprøver, medisiner og avkobling av væske. Klokken ni var det premedikasjon før reinfusjon og frokost, samt oppkobling av klaver og annet rart ( klaver er de griene som henger på cvk greia mi. De vaskes og byttes en gang i uken for å fjerne smuss og slik).

(rød pose på stativet er mine stamceller, bildet er kuttet så de andre skulle slippe å ha sine fjes på nettet).

 

Og ti på ti var alt klart på rommet. Og jeg var nervøs. Skulle selvsagt helst hatt Kenneth her å holde i hånda. Man er jo litt nervøs for alt man ikke vet hva er. Klokken ti kom lege og pleierske inn med mine røde fine stamceller. En liten pose som skulle inn på kort tid ( ca 76 ml eller noe mener jeg de sa det var, men mengden er ikke så farlig når det er mange millioner stamceller i den lille posen). Så satte de bare i gang. Jeg vet jo ikke hva jeg skal forvente. Jeg har hørt om innsnevring i halsen, hoste, smaksskifte, lukter og litt slik. Men det gikk veldig greit. Når stamcellene nådde blodet mitt og ble fraktet rundt kjente jeg den typiske maislukten ( det kan dere bare google, det står også i papirene om stamcelletransplantasjon). Heldigvis for meg så kjenner ikke jeg den lenger, men alle andre som kommer inn i rommet kjenner lukten nå, hehe. Noe annet enn dette skjedde i grunn ikke. Blodtrykket har holdt seg normalt og jeg føler meg i grunn helt ok (slik man føler seg etter dager med cellegift og kvalme). Litt sliten i kroppen, men man får jo sove og slappe av her for å la kroppen bygge seg opp igjen.

Og så har man gjort samfunnsnyttig gode som å skrive under om at man er transplantert og godkjenner at et forum i Europa får tilgang til opplysningene. Dette for å følge opp statisikk både når det gjelder hvilke type sykdom man hadde, hvilke type transplantasjon, hvordan det går i ettertid, osv. Alt som kan draes nytte av for å gjøre behandlingen bedre til andre må man jo si ja til.

 

#stamcellebehandling #stamceller #ms #nervøs #hsct #hmas

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg