Blodprøver og weightless hair

 

Sol morgen! Baldy i sola!

I dag var det egentlig en ting som stod på planen. Det var å ta blodprøver. Forresten to. Jeg måtte jo hente medisiner jeg hadde glemt 😛
Så fra morgen av var det å vente på skoleskyss med eldstemann ( samtidig som vi reddet sneiler fra grusveien så de slapp bli påkjørt av bussen da den kom) og levere minsten i barnehagen, før jeg skulle videre innom apotek og til fastlege for å ta de blodprøvene.
Jeg var ute i god tid (klokka 9 på morgen) og leverte papirer i luken, samtidig som de måtte konferere med lege om å både legge inn blodprøver og ta en titt i halsen min og såret innenfor leppa. De vanlige blodprøvene var jo enkle å bestille, men så ble han litt usikker om hvordan han skulle bestille EBV-PCR og CMV-PCR (to ulike virusprøver, den ene er for kyssesyke, den andre husker jeg ikke). Disse skulle bestilles i verdi (eller i målbar/telling/antall) og han fant ikke det på skjemaet. Endte med å ringe laben på sykehuset for å høre med de. De så over også, men det kom frem at han ikke hadde samme valgene på sin data som de hadde. Det var også litt usikkerhet om hvilke prøveglass som skulle brukes. Ene skulle være gel i og det andre ikke, det ene skulle sentrifugeres, det andre ikke, osv. Og siden de i begge ender av tråden begynte å bli usikre endte det med at de på laben skulle ringe rikshospitalet for å forhøre seg. Det var jo viktig at det ble bestilt på riktig måte så det ble målt korrekt også. Laben skulle da ringe opp igjen når de hadde fått informasjonen de trengte. Jeg fikk da en sjekk av blodtrykk ( som lå greit med overtrykk på 104, undertrykk har jeg glemt), tittet i hals og munn og kom frem til at det var forkjølelsessår og at det ikke var noe å gjøre noe med. Jeg har jo følt meg slapp og kald i det siste også, men har verken feber eller høy CRP (den var på 41 ved utskrivelse fra Haukeland og var på 5 nå, altså er jeg “frisk”). Siden ble jeg sluppet ut av kontoret ( jeg hadde tross alt sneket i køa og brukt litt tid 😉 hehe ) og tenkte jeg kunne vente på venterommet. Når klokken omsider nærmet seg 11 tenkte jeg at da kan jeg dra og kjøpe mat og komme tilbake etter at de har hatt lunsjpausen sin.
Så jeg dro innom butikken etter lett mat og drikke, snakket litt med kjære tante på apoteket og dro hjem til “gamlehuset” (mamma, pappa og bror sitt) som i grunn var tomt (dvs; pappa på jobb, mamma på fjellet og bror hadde ikke orket gå ut av senga enda). Jeg spiste youghurten min samtidig som jeg leste igjennom Dagblad Magasinet og VG Helg. Rett rundt halv tolv ringte de fra legekontoret og sa at de hadde blitt enige med laben på Gjøvik om at jeg skulle ta prøver der, siden de selv ikke hadde ene gelrøret til ett av disse virussjekkgreiene. Men at legen også måtte skrive en rekvisisjon som jeg måtte hente før jeg dro utover. Den kunne jeg hente klokken ett (de har matpause fra 11.30-12.30). Rett før ett var det liv i lillebror og så jeg tuslet opp og snakket med han, han ble med ned og laget seg mat og jeg snakket mer 🙂 Og så fikk jeg reise innom legekontoret etter blodprøve rekvisisjon og sette snuta mot Gjøvik igjen. På lege kontoret hadde de blitt enige med laben at jeg skulle ta alle prøvene mine der (altså hver uke i tre måneder). Jeg kom meg til Gjøvik og gikk til laben på sykehuset for å levere rekvisisjonen og snakke med dem om dette en gang i uka opplegget. Da kom det frem at de trengte rekvisisjon for hver gang ( altså må fastlegen sende for hver uke…..før jeg er innom for å ta blodprøver…). Og a jeg måtte ringe legen i morgen om dette. Og at de kunne få det digitalt i stedet for i papir, men at det var riktig utfylt. De fikk også se igjennom epikrisen når det gjalt hvilke blodprøver og hva lege på Haukeland hadde skrevet. Men da fikk jeg i alle fall tatt blodprøver… 5 timer senere enn jeg hadde planlagt… Heldigvis har jeg ikke fult program om dagen, ellers tror jeg kanskje jeg hadde vært ganske irritabel 😛 Litt oppgitt er jeg jo over systemet også. Og ikke har de for vane å ta de virus/infeksjonsblodprøvene på laben der eller… ( im special 😛 )
Etter blodprøve var det derimot bare å hente minsten i barnehagen, hente skolegutten på sfo, hente pakke på butikken og så kjøre hjem og lage middag…aaiight!

Skolegutten har vært på allidrett i efta og spilt fotball så svetten rant. Minsten har vært inne hos svigers og kost seg. Jeg har sett på dokumentar som ligger på VGnett (barn som har vært innestengt i en leilighet over mange år, deres utvikling, trossing av farens regler og hvordan de er ute).
Senere var det dusjing før leggetid ( jeg har ikke lagt meg enda altså, men det er ikke lenge før).
Da tenkte jeg at det å kjøre en liten reklame for Define weightless shine passet fint :
   

Jeg bruker en mikroskopisk dæsj med shampooen (innimellom, ikke hver gang jeg dusjer). Det skummer lett på de veldig få hårene jeg har på hodet. Men jeg synes jeg ser en forskjell altså! Når de hårene som er igjen faller av litt utpå dagen så kjenner jeg at de er lette og de skinner så fint i lyset. Så shampooen funker sikkert. Det er som silke på hodet også… ikke der det er hår da, men de flekkene hvor det ikke er hår er det drit glatt 😉

 

 

Så da er planen for morgendagen klar. Barn dit de skal. Jeg ringe legekontoret og fortelle hva laben sa. Ringe Haukeland og kreve at de sender epikrise til lege. Ringe Nav og høre når de tenker at det er fornuftig å betale ut sykepenger (siden jeg må fornye på mandag så hadde det jo kanskje vært lurt å få noe snart også). Middag. Og i løpet av dagen er det en del tomrom. Det tror jeg er greit. Da kan det hende jeg rekker en klesvask også.
 

4 kommentarer
  1. Den shampoen der ldela håret mitt så mye i fjir sommer at jeg måtte få nødtime hos frisøren da vi var på ferie på Evjehytta😂😱

  2. Anonym: Hehe.. vel, jeg har ikke så mye hår å stille med til å kunne si noe om det. Har brukt Define en stund fordi det er en av få shampooer jeg ikke får tørr hodebunn av.. Men den beste jeg har brukt er Redken, både gjør at jeg holder hårfarge (når jeg hadde hår) og tørket ikke ut hår eller hodebunn 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg