Faktisk et år siden!!

Det er faktisk litt over et år siden jeg ble lagt inn på Haukeland universitetssykehus for å gjennomgå stamcelletransplantasjon for MS. Et helt år.  Og om 4 dager det min stamcellebursdag! Da er det et år siden jeg fikk tilbake mine stamceller som skulle bygge opp igjen immunforsvaret (forhåpentligvis uten MS). Immunforsvaret har jobbet seg opp og fungert meget bra må jeg si. Jeg har ikke vært noe sykere enn andre. Jeg jobbet meg gradvis opp i 100 % stilling igjen og har i grunn hatt mye på planen til å ha vært igjennom behandlingen jeg har. For øyeblikket er ikke formen tipp topp, det er nok forkjølelsessesongen som er igang. Noen av de gamle MS symptomene dukker opp igjen nå også. Om det er noe sammenheng med sykdomsaktivitet, reaktivering av MS, restreaksjon av cellegiftbehandling (det kan faktisk komme leeeeeenge etter behandling) eller om det er sykdommens spor fordi immunforsvaret mitt prøver å “ta” det andre som er i kroppen. For øyeblikket stresser jeg ikke veldig med det (tanken om at sykdommen fortsatt kan fremtre skremmer meg litt til tider). 
Neste uke skal jeg ha et års oppfølgingstime hos Dr. Bø på Haukeland. Da tenker jeg å ta med meg litt av det som er dukket opp nå nylig. Kanskje det også burde settes opp en ny MR time for å se om det er noe “aktivitet” i hjernen (hahaha! Jeg ler alltid litt når det gjelder slikt.. hehe, altså finne nye flekker/tegn til aktiv sykdom, hjerneaktivitet håper jeg da virkelig at jeg har! 😛 ). 

Jeg er fortsatt spent på hvordan fremtiden kommer til å være med tanke på sykdommen, men forholder meg mest til positive tanker med noen glipper av negativitet til tider 😉 Thats life 🙂  

For tiden holder jeg meg passe opptatt med 100% vikariat i barnehage (som jeg var i før behandlingen og) og maling innvendig av eget hjem. Det gikk så utrolig fort og lett med de to første rommene.. det tredje gikk litt saktere, men da det var klart så var det kjøkkenets tur… og nå er det gang og stue… det tar litt tid.. minigangen utenfor guttas soverom har snart fått to strøk grunning, resten av gang og stue er ikke begynt på enda… ting tar litt tid 😛 og så blir det mer og mer trått å holde på med når det blir mange store flater (eller rom), for da svikter motet litt… 😛  Det positive er at når det er ferdig og jeg har fått fargene jeg vil ha på veggene, så kommer det nok til å ta ganske så lang tid før jeg maler noe som helst igjen i huset. 😛  

Så selv om jeg ikke har skrevet ofte her så håper jeg at “dagbokbloggen” har vært brukandes for andre folk. Kanskje noe god informasjon angående stamcelletransplantasjonen og hva man kan forvente?  Jeg kommer nok til å skrive en liten oppdatering etter nevrologiske oppfølgingstimen på Haukeland neste tirsdag 🙂 (jeg håper bare på godt vær så jeg slipper noe særlig flyturbulens, ekke så glad i det! 😛  ) 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg