MR 8.mai 2021

Jeg skulle ha ny MR etter ca 4 mnd fra oktober 2020.. jeg måtte utsette ene timen siden jeg hadde luftveissymptomer og måtte bli frisk, smat en langvarig hoste som mer eller mindre varte fra jul til påske.. Det er ikek lett å ligge stille i 1,5 time når man kjenner hostekuler komme. Og så trangt det er inne i en MR maskin ville det blitt umulig. Så til slutt fikk jeg time i mai, på en lørdag. Det var greit det. Inn i maksinen kl. 12.30 og ut igjen til klokken 14.00. Ferdig hvilt. Så blir man spent. Det må ventes en del dager før svar (fortsatt ikke fått i brevformat, men logget inn på helsenorge.no og så det lå svar fra 21.mai der nå). Det undelige med å ha blitt stamcellebehandlet og fått mange symptomer som er lik MS igjen er at man både håper det ikke er aktivitet, men også at det er noe så man kan forklare symptomene… særlig siden ingen leger hittil har funnet noe feil.. Er det da bare stressrelatert og satt seg i kroppen på lik måte som mine MS attakk var? Altså.. hallo.. det er skikkelig dårlig gjort.
Positive er at jeg leste igjennom notatet som var kommet etter MR i dag. Som vi alle vet så er det jo skrevet således at andre leger forstår og at vi som ikke er leger bruker google for å finne ut hva som nevnes. I det store og det hele var det rolig på MS fronten både før og etter kontrast i MR maskinen, det gjelder hele Medulla Spinalis, og cervix, thorax og lumbar. Altså hele hjernen, nakken, rygg og korsrygg er stemplet godkjent. Denne gangen stod det ikke noe om prolapsene mine. Det er leit. for det bruker alltid på å stå litt ekstra om andre ting de ser og finner. Og prolapsen i nakken hadde en liten økning i høst, det samme med den i mellom skulderbladene. Sistnevnte er også smertefull og plagsom blitt.
Det positive er at MS ikke er aktiv, det negative er at jeg har mange små symptomer som skulle tilsi at det skulle vært attakk. Men det rare med kroppen og hjernen er jo at hvis man har slitt litt med angst eller stress og press over tid, så forplanter det seg som de underligste symptomene i kroppen.
Jeg regner med at nevrologen min sender brev eller tar kontakt i nær fremtid for å snakke litt om funn/ikke funn. Så kan jeg senke skuldrene på dette, samtidig som jeg er stressa for andre ting 😛