Fra en kontroll til en annen

Når man har en kropp som åpner opp for festlig lag for kroniske sykdommer, virus og betennelser, er man med tiden blitt vant med sykehusbesøk og sjekker. Før jeg fikk stamcellebehandlingen min PÅ Haukeland var jeg igjennom en ionisering (fjerning av livmorhalstapp) etter funn av celleendring. (Her deles det fritt og åpent 🤪😝😝).

Også etter stamcellebehandlingen min var jeg på oppfølgingskontroller 2 ganger i året hos gynekolog.. med fortsatt usikre svar og små celleendringer og et konstant hpv virus. Nå er det jo sånn at hpv virus som vedvarer kan føre til livmorhalskreft. Når jeg nå var inne i mitt fjerde år med kontroller og dette fortsatt var vedvarende, syntes jeg det var mer psykisk belastende enn å ha en MS sykdom… den var jeg liksom litt fortrolig med, mens det å vente på svar etter hver gynekologisk undersøkelse var en pine. Vanligvis vil hpv virus være kortvarige og forsvinne inne  to år.

Det er også ekstremt fint med vaksinen som er kommet mot flere typer hpv virus. Det finnes nemlig mange virusvarianter, og nå har det kommet en vaksine som skal forhåpentligvis beskytte mot hvertfall 19 av de. Det er en forebyggende løsning, ikke en “kur”. Har man allerede viruset så betyr det ikke at man ikke skal ta vaksinen, den vil nemlig beskytte mot mange andre av virusene og er allikevel veldig viktig for flere jenter/kvinner å ta.

Nå er det da sånn at jeg tidligere i år la inn et sterkt ønske om å fjerne livmor og livmorhals for å kanskje kunne slippe en fremtidig utvikling siden dette ga meg et veldig psykisk stress. Jeg har jo to flotte barn allerede og har virkelig ikke bruk for den “baby-gro-maskinen”, jeg har så absolutt ikke lyst på flere barn og med en sykdom (MS) som man ikke vet om er “kurert” eller som kan i fremtiden blusse opp igjen, så ønsker jeg aller helst å følge opp de to jeg har, kunne gå på en jobb som jeg trives i og ha overskudd og energi til.å gjøre andre ting også med familie, kjæreste, barn og alene.

Gleden var da veldig stor da jeg fikk innvilget operasjonen. Det finnes jo muligheter for komplikasjoner og annet, men det tok jeg. Så nå er det hele 6 måneder siden inngrepet, og alt har gått bra. Da ble det fulgt opp med en kontroll og nye celleprøver og hpv prøver. Svarene får jeg ikke før om 6-8 uker, men er de greie så kan jeg i allefall vente 3 år før neste sjekk. Så da får en krysse fingrene for det 😊👌

Sett bort ifra min historie så ønsker jeg at alle følger opp sine kontroller og viktigheten av å sjekke seg! Det finnes muligheter for å få time på private klinikker, sykehus og hos fastleger. Man kan be om kvinnelig eller mannlig gynekolog, og er det noe man synes er kjempe skummelt så er det viktig å gi beskjed om dette før timen og kanskje ha med seg noen til å være med som støtte. Det viktigste er at du får sjekket deg! ❤

 

#sjekkdeg

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg